Marie Claeson

Jag ska våga vara mig själv – här – tillsammans med er – välkommen!

Första dagen i februari

Kraschade i sängen klockan elva i går kväll. Vaknade i morse av mig själv. Tyst i huset förutom de två pipen som diskmaskinen med jämna mellanrum ger ifrån sig. Varför, ja varför? Det undrar jag också. Den lever sitt eget liv den där maskinen…

Efter tjugo minuter till sängs svängde jag benen över sängkanten och pallrade mig upp till köket, ugnsklockan visade 08:52 och ute yrde snön. Drivorna framför köksfönstret vittnade om att vi är på väg mot snörekord. Laddade kaffebryggaren, fixade mackor och delade en grapefrukt. Sedan soffan och nyhetsmorgon. Samlade kraft inför dagen …som nu är över – för nu är det kväll. Jag har åter landat i vardagsrummet. Nu i fåtöljen med datorn i knät. Nöjd. Har gnott som en galning hela dagen, nästan klar. Badrummet är det enda som fortfarande behöver få sig en omgång. Operation ”städning och rensning” har pågått i huset idag. I kontoret har papper mött döden och  husets dammråttor har fått komma till ro i dammsugarpåsen. Golven är vaskade och sonen har fått rena sängkläder. Vardagsrummet har bytt skepnad. Det sista julröda har fått lämna plats för lite blåa toner …inspirerad blev jag när jag såg på nyhetsmorgon i morse. Sonens kommentar när han kom hem från träningen och såg de ”nya” kuddfodralen i soffan var ”nä var men de här är ju JÄTTEgamla” Jo – de är lite till åren… men de är blåa till färgen – och känns som nya för det var typ hundra år sedan vi hade dem i sovrummet. Tycker det är lite kul att jag lyckades gräva fram dem …de låg djupt begravda i en korg i en garderob. Jag grävde lite planlöst och blev glatt överraskad när jag stötte på dem. Kanske inte de mest uppdaterade men som sagt – de går i en blå ton.

Som sagt – har tänkt göra något bra av februari och idag känns som en bra start. Rensat bort skit för att skapa lite luft under vingarna. I morgon blir det en ny bra dag. Det har jag bestämt mig för.

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Första dagen i februari

  1. Bra. Fortsätt skriva😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: