Marie Claeson

Jag ska våga vara mig själv – här – tillsammans med er – välkommen!

Ett rent hem är guld värt

Mörkret har anlänt. Utanför fönstret är himlen blåsvart. Öppnar altandörren och förvånas. Den sena kvällsluften är sval, ja nästan kall.

Jag hänger inte med. Det var ju sommar i förrgår.

Här inomhus luktar det nystädat. Efter två veckor med gäster i huset blev det i går kväll tyst. Mycket tyst. Inte bara gästerna var borta, även våra båda barn var på vift. Bara jag och maken hemma. På tu man hand. Mysigt och välbehövligt förstås men också märkligt.

I dag tog vi tag i operation ”städa”. Nu är huset som en uppsträckt tennsoldat. Till och med badrumsmattan är nytvättad. Ni vet när det är sådär lite hårt att stå på. Den skiner vit. I hur många dagar återstår att se…

Själv är jag krasslig med halsont, slem, huvudvärk och kanske till och med lite feber. Dagens städning var nog inte så klokt med tanke på det. Under dammsugningen av det sista rummet höll jag på att tuppa av men det var det värt. Jag älskar ett rent hem. När tandkrämsfläckarna kring handfatet är puts väck och man slipper knaster under fötterna när man går på golvet.

Jag känner till uttrycket ”bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete” och det är såklart sant men jag tycker inte om att det ska insinueras att bara för att man gillar att ha det rent hemma så är ens hem ett rent helvete. Ja ja, ni fattar vad jag menar. Personligen trivs jag hundra gånger bättre i ett rent hem än ett skitigt hem. Jag gillar också när saker är bortplockade och är där man förväntar sig att de ska vara. T.ex. ska skohornet hänga på sin plats och kepor, solbrillor, hårborstar, hårsnoddar, tidningar, ipads och andra grejer ska inte ligga slängda överallt. Hujja. Sedan tycker jag om att liksom fixa till soffan innan man hoppar i säng. Ni vet, vika ihop filten som ligger slängd över ena soffkanten samt ställa kuddarna i sina hörn. Ja hur löjligt det än må låta, men när saker är där de ska vara mår jag bättre. Punkt.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: